Nicaragua Norlan & Uriel

V srdci nikaragujského regionu Jinotega na farmách El Progreso a Linda Vista se rodí káva, která je více než jenom nápojem. Pro rodinu Chavarría, vedenou Salomonem a jeho syny Norlanem a Urielem, je káva rodinnou tradicí a kulturou, která byla založena jejich předkem Benitem Chavarríou. Tento rodinný odkaz pokračuje s neustálým důrazem na kvalitu a chuť, což je klíčem k jejich úspěchu ve světě výběrové kávy.

 

 

 

 

Naše cesta s rodinou Chavarría začala v roce 2018, krátce po zahájení našeho prvního nikaragujského projektu - Aranjuez Women’s Project. I když jsou tyto projekty různé, sdílí stejný základní cíl: dovážet vynikající výběrovou kávu, podporovat malé místní farmáře a dodržovat odpovědný, etický a udržitelný obchod. Ekonomická podpora je jen částí mozaiky úspěchu, kde technologická, sociální a ekologická podpora hraje stejně důležitou roli.

Rodina Chavarría je známá svým odhodláním experimentovat a zkoušet nové metody. Kromě tradičního promývaného způsobu zpracování se věnují i jiným technikám, jako je honey metoda nebo naturální zpracování. S pomocí našeho kolegy Chepeho, který farmářům poskytuje školení a cuppingy, zkouší Chavarríové i nové postupy ve fermentaci, což vede k dalšímu zvyšování kvality kávy. Jejich odhodlání k vynikající kvalitě a touha po neustálém zlepšování je tím, co z rodiny Chavarría dělá nejen významné farmáře, ale také inspirativní partnery. S každým rokem se jejich káva stává lepší, což nás vždy těší, když ochutnáváme novou sklizeň. Spolupráce s rodinou Chavarría je pro nás příkladem toho, jak férové partnerství může mít pozitivní dopad nejen na kvalitu kávy, ale i na sociální a ekonomickou stabilitu farmářských rodin. Jejich příběh nám ukazuje, že za každým šálkem kávy stojí lidé, jejich práce, snaha a touha po pokroku.

 

 

 

 

Farmy El Progreso a Linda Vista se nacházejí v nadmořské výšce 1050 metrů, což je ideální pro pěstování kávovníku. Tato poloha, spolu s vlhkým klimatem, je zárukou vysoké kvality kávy, což dokazuje i jejich rostoucí úspěch. Naše naturální káva Nicaragua Norlan & Uriel má plné kulaté tělo s intenzivní a komplexní chutí rumu, nugátu a manga. Naturální zpracování přináší živou, ovocnou a sladkou kyselost, zatímco světlé pražení zdůrazňuje dlouhou rumovou podchuť.

 

 

 

 

KOUPIT

 

Zpět do obchodu