Rwanda Gatare

V mamacoffee se každý den snažíme propojovat kvalitu našich kávových produktů s pozitivním sociálním a ekonomickým dopadem na komunity farmářů, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme. Podobný přístup k udržitelnosti má také společnost Falcon, od které jsme měli možnost zakoupit naší novou kávu Rwanda Gatare. Konkrétním příkladem jejich práce je jejich kávový projekt ve Rwandě s názvem Rwanda Trading Company (RTC).

 

Vzdělávání a podpora farmářů

Naše spolupráce a podpora nekončí "pouze" u spravedlivého obchodu. Stejně jako RTC, které poskytuje vzdělávací programy pro zlepšení kvality a výnosu kávy farmářů, i my v mamacoffee podporujeme vzdělávání a konkrétní projekty, které pomáhají místním komunitám rozvíjet jejich zemědělské dovednosti a zlepšovat podmínky na farmách.

 

 

Přímý dopad na komunity

Když se v tomto konkrétním případě blíže podíváme na práci RTC ve Rwandě, můžeme vidět, jak pozitivně jejich projekt ovlivnil životy farmářů a jejich rodin. Například mycí stanice Gishyita pod správou RTC zaznamenala významný nárůst produkce kávy, což ukazuje, jak efektivní může být spojení správného managementu a vzdělávací podpory farmářů.

 

 

Naše káva Rwanda Gatare je ideální volbou pro příznivce filtrované kávy - její jemná a vyvážená chuť kyselých malin a limetek, společně s voňavým perníkem totiž vynikne zejména při přípravě metodami jako je V60 nebo Aeropress

 

KOUPIT

Zpět do obchodu