Bio Nicaragua COASSAN Women’s Project

V dnešním světě kávy, kde autentičnost a příběh mají stejnou váhu jako chuť, přichází mamacoffee s něčím zcela výjimečným: Bio Nicaragua COASSAN Women’s Project

Tato káva z Nikaraguy je výsledkem spolupráce mamacoffee s šesti farmářkami z kooperativy COASSAN v nikaragujském regionu Jinotega. Tento projekt je zaměřen na podporu žen ve světě kávy, kde je pro ně někdy těžké se prosadit. Spolupráce s těmito ženami nejenže pomáhá rozvíjet jejich komunitu, ale také přináší na trh kávu velmi vysoké kvality a navíc s jedinečným příběhem.

 

 

 

 

Káva pochází z nadmořské výšky mezi 1.000 a 1.050 metry n.m., což přispívá k jejímu jedinečnému profilu. Jedná se o 100% arabiku, konkrétně z odrůd Caturra, Catimor, Catuai, a Parainema. Díky promytému zpracování a střednímu stupni pražení nabízí tato káva harmonické spojení chuťových tónů mléčné čokolády s badyánem a červenými jablky. Káva je nasládlá s mírnou aciditou a středním tělem, což ji činí ideální pro přípravu domácího espressa nebo v moka konvičce.

 

 

 

 

Jedná se o přímý dovoz (direct trade) pod značkou mamacoffee direct, který podporuje férové ceny a udržitelné zemědělské praktiky. Tato káva je také certifikována jako bio produkt, což znamená, že je pěstována bez použití syntetických pesticidů a hnojiv a je tedy nejen chutnou, ale i eticky zodpovědnou volbou.

Bio Nicaragua COASSAN Women’s Project od mamacoffee není jen další kávou na polici. Je to příběh o síle a odolnosti, chuťový zážitek a etický výběr. Tato káva je dokladem toho, že když dáme příležitost těm, kdo ji nejvíce potřebují, můžeme společně vytvořit něco opravdu mimořádného.

 

 

KOUPIT

Zpět do obchodu