Doporučená příprava
Káva je vhodná na espresso nebo přípravu v moka konvičce.
O kávě
Sdružení kávových pěstitelů Ande Peruanos, založené v roce 2020 v Jaén, je neziskový sociální podnik tvořený farmáři specializující se na pěstování kávy. Toto sdružení nabízí služby v agrárním sektoru, které pomáhají jeho členům zlepšovat jejich ekonomické příjmy a celkovou kvalitu života. Zároveň se zaměřují na podporu udržitelnosti v oblastech pěstování kávy a v širším ekologickém kontextu. K roku 2022 sdružení čítalo 232 členů, z nichž většina má také bio certifikaci. Metody pěstování kávy jsou šetrné k životnímu prostředí – farmáři pečlivě dbají na ochranu půdy, vody, flóry a fauny. Všechny aktivity sdružení jsou prováděny s respektem k právům pracovníků, za zajištění spravedlivé a rovné odměny. Nadmořská výška produkčních oblastí se pohybuje od 980 do 2169 metrů, což umožňuje, že doba zrání kávy se obvykle rozkládá od března do října, s minimálními variacemi v důsledku každoročních klimatických změn.
Detailní informace
- Země původu: Peru
- Region: Cajamarca
- Producent: Ande Peruanos coffee producers association
- Farmy více plantáží v regionech
- Nadmořská výška: 1.800 m n.m.
- Druh: 100 % arabika
- Odrůda: Typica, Catuai, Bourbon
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: středně tmavé
- Chuťový profil: nugát, brusinky, křížaly
- Aroma: čokoláda, rozinky
- Tělo: plné
- Kyselost: nízká, sladká
- Certifikace: CZ-BIO-002
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.