Nicaragua El Progreso
- anaerobní natural
- rum, nugát, mango
- živá, ovocná acidita
Kategorie: | Káva |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Doporučená příprava
Káva je vhodná na alternativní přípravy.
O kávě
Káva z Nikaraguy zpracovaná novým způsobem! Tentokrát představujeme oblíbenou kávu od bratrů Norlana a Uriela Chavarría, se kterými spolupracujeme už od roku 2018. Káva je tentokrát zpracovaná anaerobním způsobem, což je proces, při kterém jsou kávové třešně fermentovány v prostředí bez přístupu vzduchu. Po sklizni se třešně umístí do plastových vaků, odkud je vyloučen vzduch. Během fermentace se díky absenci kyslíku aktivují specifické mikroorganismy, které ovlivňují chuťový profil kávy. Tato káva se vyznačuje kulatým, plným tělem s intenzivní a bohatou chutí rumu, nugátu a fermentovaného manga.
Kávové třešně dozrály na farmě El Progreso v pohoří ve výšce 1050 m n. m. a byly ručně sbírány v plné zralosti. Světlé pražení zdůrazňuje dlouhou rumovou dochuť a vůni. Věříme, že tato káva vám přinese nový chuťový zážitek.
Detailní informace
- Producent: Norlan & Uriel Chavarría
- Region: Jinotega
- Plantáž: El Progreso farm
- Nadmořská výška: 1050 m n. m.
- Druh: 100% arabika
- Odrůda: Sarchimor
- Zpracování: natural
- Stupeň pražení: světlé pražení
- Aroma: rum, nugát
- Chuť: intenzivní a komplexní chuť rumu, nugátu, manga a karamelu
- Podchuť: dlouhá, rumová
- Kyselost: živá, ovocná a sladká
- Tělo: plné, kulaté
- mamacoffee direct
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.