Doporučená příprava
Káva je vhodná na espresso a přípravu v moka konvičce či džezvě.
O kávě
Espresso směs Dejavu obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nikaraguy, které pražíme odděleně a mícháme v daném poměru až po upražení.
První káva v naší směsi je promytá káva Nicaragua Norlan & Uriel z farmy El Progreso z nikaragujské oblasti Matagalpa. S bratry Chavarríovými, kteří jsou už čtvrtou generací kávových farmářů, spolupracujeme už od roku 2018 a na jejich přístupu je vidět respekt k tradici, ale i velká snaha a touha naučit se novým postupům a produkovat kávu špičkové kvality.
Druhou kávou je naturální káva z Brazílie od našeho přítele Paula Toleda, se kterým rovněž spolupracujeme již několik let, díky čemuž vynecháme veškeré překupníky kávy a kávovým farmářům se tím nezkracuje zisk.
Detailní informace
- Země původu: Nikaragua a Brazílie
- Region: Matagalpa, Alta Mogiana
- Producenti: bratři Norlan & Uriel Chavarría, rodina Paula Toleda Campos
- Nadmořská výška: 1 030- 1050 m n. m.
- Druh: 100 % arabika
- Odrůda: Sarchimor, žlutý catuai
- Sběr: ruční
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: středně tmavé
- Chuť: sladká mléčná čokoláda, anýz, třtinový cukr, lískový oříšek, rozinky
- Tělo: pln, krémové
- Kyselost: nízká, sladká
- Direct trade – mamacoffee direct
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.