Colombia Sugarcane bez kofeinu
- promytá
- jablko, mléčná čokoláda, marcipán
- sladká acidita
Kategorie: | Káva |
---|
Doporučená příprava
Káva je vhodná na espresso nebo přípravu v moka konvičce. Dalším způsobům přípravy se však meze nekladou.
O kávě
Káva byla zbavena kofeinu metodou “Sugarcane”, která je známá také jako “E.A.”, což znamená etylacetát. Tato látka vzniká přirozenou cestou při fermentaci cukrové třtiny (sugarcane) a je činitelem při zpracování kofeinu. Tento způsob dekofeinizace vede k tomu, že původní chuť je zachována v nejvyšší možné míře a neprodukuje také žádné vedlejší chutě jako ostatní procesy.
Detailní informace
- Země původu: Kolumbie
- Region: více oblastí v Kolumbii (Cauca, Tolima, Antioquia, Eje Cafetero)
- Nadmořská výška: 1400 – 2100 m n.m.
- Sběr: ruční
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: střední
- Chuť: jablko, mléčná čokoláda, marcipán
- Aroma: jablko, karamel
- Tělo: plné, smetanové
- Kyselost: sladká
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.