Bio zelený jasmínový čaj
Kategorie: | Čaj |
---|
O čaji
Dobrý jasmínový čaj vzniká provoněním kvalitního zeleného čaje pomocí jasmínových kvítků. Tato aromatizace však probíhá pouze v noci, protože jen tehdy jsou sladce vonící jasmínové květy otevřené. Každý večer se na volné sušící se lístky čaje rozloží mladé květy jasmínu a ponechají se tak přes celou noc. Ráno se květy posbírají. Celý proces se pak opakuje až jedenáct nocí po sobě. Čajové lístky tak vstřebávají vůni jasmínu, který je pak dobře cítit i v čajovém nálevu. Jasmínové květy se z čaje pečlivě vybírají, v čaji nezůstávají.
Domácí příprava
Při přípravě zeleného jasmínového čaje je velmi důležitá teplota vody. Kávovou lžičku čaje (cca 3 g) zalejeme 250 ml vody o teplotě 80 °C a necháme louhovat 1,5 minuty. Z čaje je možné získat i více nálevů.
Doplňkové informace
- Hmotnost čajového balení je 70 g.
- Certifikace CZ-BIO-002
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.