Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Tanzania Iyela

třešně, karamel a kakao
99,- Kč 86,09 Kč)
Zboží je dočasně nedostupné. Dejte mi vědět, až bude skladem.

Káva Tanzania Iyela je charakteristická intenzivním aroma a plnou chutí s tóny třešní, karamelu a kakaa, které vyniknou jak při přípravě filtrované kávy, tak espressa.

Doporučená příprava

Kávu si pražíme ve vlastní pražírně mamacoffee. Její potenciál se nejlépe rozvine, pokud si ji připravíte jako kávu filtrovanou, nebo jako espresso.

Jak jsme kávu objevili?

Káva Tanzania Iyela je směsí odrůd N 39 a KT 423. Byla vypěstována farmáři v nadmořské výšce 1 800-1 900 metrů v regionu Songwe v jihozápadní Tanzanii a zpracována promytou metodou v rámci Iyela coffee group. Jde o uskupení 194 drobných pěstitelů, kteří se začali sdružovat a zpracovávat kávové třešně na jednom místě. Tento princip je známý pod označením CPU (Central Processing Unit) a stal se v Tanzanii běžným.

Detailní informace

  • Země původu: Tanzania
  • Region: Songwe, jihozápadní Tanzanie
  • Producenti: Iyela coffee group
  • Nadmořská výška: 1800 – 1900 m n m.
  • Odrůda: N 39, KT 423
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: washed
  • Stupeň pražení: světlé
  • Chuť: plná chuť třešní, karamelu a kakaa
  • Aroma: ovocné
  • Tělo: plné, krémové
  • Kyselost: živá, ovocná, sladká