Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace
Abychom Vám stačili doručit zboží před vánočními svátky, objednávejte nejpozději do 17.12.2018. Osobní vyzvednutí v našich kavárnách objednávejte do 20.12.2018.

Nikaragua Finca El Roble

mamacoffee direct: od farmáře přímo do pražírny
110,- Kč 95,65 Kč)
Zboží je dočasně nedostupné. Dejte mi vědět, až bude skladem.

Doporučená příprava:

Tato káva je vhodná na alternativní přípravy. Skvěle si rozumí s dripem, aeropressem, frenchpressem či moccamasterem. Dalším způsobům přípravy a vašemu zkoušení se však meze nekladou.

Proč máme tuto kávu?

Káva Nicaragua Finca El Roble je další z káv, které jsme pro vás přivezli z Nikaraguy ve spolupráci s naší kolegyní Zuzanou Černou, trojnásobnou mistryní České republiky v cuptastingu a dalšími členy našeho nikaragujského týmu.

Káva pochází z malé rodinné farmy v regionu Aranjuez. Díky spolupráci s mamacoffee se Dora a Miguel z farmy El Roble naučili produkovat výběrovou kávu, kterou nyní můžete ochutnat i vy.

Farma El Roble se nachází v nadmořské výšce 1300 m.n.m., její rozloha činí 5 hektarů. Na farmě pracuje pouze Dora s Miguelem, v období sklizně však pomáhají i další členové rodiny.

A v čem spočívala naše spolupráce s farmáři přímo v Nikaragui? Farmářům jsme poskytovali poradenství ohledně sběru i zpracování kávy. Probírali jsme defekty kávy, jak jim předcházet a jak je poznat ve výsledném produktu. Učili jsme je, jak kávu správně sbírat a třídit, které kávové třešně jde dát dohromady a které nikoliv.
Zabývali jsme se rovněž výběrem vhodného způsobu zpracování kávy. U kávy Nikaragua Finca El Roble jsme se rozhodli pro naturální zpracování. Dále měli Dora z Miguelem například poprvé možnost účastnit se profesionálního cuppingu své kávy. Důležité bylo rovněž poskytnutí zpětné vazby stran české části našeho týmu, neboť díky tomu mohou farmáři zohlednit potřeby evropských pražíren.

Těšíme se na další spolupráci s Dorou a Miguelem, kteří se chtějí dále rozvíjet a do budoucna nabízet širší spektrum káv s různými chuťovými profily.

Přečtěte si rozhovor s farmáři Dorou a Miguelem na našem blogu

Detailní informace

  • Země původu: Nikaragua
  • Region: Aranjuez
  • Producent: Dora & Miguel, finca El Roble
  • Nadmořská výška: 1 300 m n.m.
  • Odrůda: caturra, žlutý a červený catuai
  • Zpracování: natural
  • Stupeň pražení: světlé
  • Aroma: výrazné, plné a intenzivní aroma nugátu, kokosu a tropického ovoce
  • Chuťový profil: plná a intenzivní chuť po nugátu, kokosu a tropickém ovoci
  • Podchuť: dlouhá, nugátová
  • Tělo: plné, kulaté
  • Kyselost: střední, ovocná a živá
  • Direct trade