Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace

Nikaragua Aranjuez Don Byron Corrales

kakao, vlašský ořech, švestky
107,- Kč 93,04 Kč)

Káva vás zaujme svou vybalancovanou chutí kakaa, vlašských ořechů a švestek s nugátovými tóny, nízkou kyselostí a středním, smetanovým tělem.

Doporučená příprava

Potenciál této kávy se nejlépe projeví, pokud ji připravíte jako espresso či v moka konvičce.

Proč máme tuto kávu?

S nikaragujským farmářem Byronem Corralesem se osobně známe a přátelíme už několik let. Jeho kávová farma Los Pinos (Borovice) je naprosto unikátním příkladem soužití člověka s přírodou, který zásadně ovlivnil nejen podmínky pro pěstování kávy v oblasti Matagalpy, ale také život místních obyvatel zlepšením zdrojů pitné vody i elektrické energie.

Byron začal pěstovat kávu se svým otcem v období nikaragujské revoluce v roce 1986. Přestože vystudoval zemědělskou univerzitu, kde se učí výhradně konvenční farmaření, již na začátku své farmářské kariéry se rozhodl jít naprosto přírodní cestou. Na své farmě o velikosti 30 hektarů vybudoval samostatný systém s ohledem na dlouhodobou ekologickou udržitelnost propojením vztahů rostlin, zvířat a dalších místních zdrojů. Pro hnojení, výživu a ochranu rostlin využívá širokou škálu vlastních postupů a prostředků od vlastního kompostu po unikátní biologickou kontrolu pěstování kávovníků.

I díky svému osobnímu přístupu ke každému kávovníku v průběhu celého roku, se jeho kávy každoročně umisťují mezi nejlepšími z Nikaraguy.

Máme radost, že náš Nikaragujský tým spolupracuje právě s Byronem Corralesem. Díky spojení Byronových zkušeností a přístupu a zkušeností našeho týmu – nikaragujského kávového specialisty Chepeho a několikanásobné mistryně České republiky v cuptastingu Zuzany Černé, vznikla skvělá káva, kterou musíte vyzkoušet i vy!

Detailní informace

  • Země původu: Nikaragua
  • Region: Matagalpa
  • Producent: Don Byron Corrales
  • Nadmořská výška: 1 200-1 300 m n.m.
  • Odrůdy: caturra, yellow catuai
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: promyté
  • Stupeň pražení: střední
  • Chuťový profil: kakao, vlašský ořech, švestky, nugátové tóny, skvěle vybalancovaná
  • Aroma: vyrovnané, kakao, vlašský ořech, s tóny švestek
  • Tělo: střední, smetanové: střední, smetanové
  • Direct Trade