Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace
Během velikonočních svátků (19.-22. 4.) bude naše balírna zavřená. Všechny objednávky, které dorazí ve čtvrtek 18. 4. po 11:00 a během Velikonoc, začneme vyřizovat hned v úterý 23. 4. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné sváteční dny.

Congo Katanda

broskve, karamel a jasmín
106,- Kč 92,17 Kč)
Zboží je dočasně nedostupné. Dejte mi vědět, až bude skladem.

Doporučená příprava

Kávu si pražíme ve vlastní pražírně mamacoffee. Její potenciál se nejlépe rozvine, pokud si ji připravíte jako kávu filtrovanou. Z naší zkušenosti jí nejlépe svědčí AeroPress, drip, kafetiér či chemex.

Jak jsme kávu objevili?

Káva byla vypěstována místními farmáři v nadmořské výšce 1520-1780 m v regionu Isale a zpracována promytou metodou v závodě Katanda, který se nachází poblíž jezera Kivu. Tento závod je jedním z pěti patřících Virunga Coffee Company, společnosti, která již od roku 2012 podporuje farmáře v tomto regionu a věnuje se produkci výběrové kávy. Káva Congo Katanda je odrůdy Bourbon vyhledávaná zejména pro svou komplexní aciditu s výraznými sladkými ovocnými tóny.

Káva Congo Katanda je charakteristická šťavnatou chutí broskví s tóny jasmínu a karamelu stejně jako nasládlou ovocnou aciditou. Její chuťové vlastnosti vyniknou při přípravě filtrované kávy.

Detailní informace

  • Země původu: DR Congo
  • Region: Isale, North Kivu
  • Producenti: Virunga coffee company
  • Nadmořská výška: 1520-1780 m.n.m.
  • Odrůda: Bourbon
  • Sběr: ruční
  • Zpracování: washed
  • Stupeň pražení: střední
  • Chuť: broskve, karamel, jasmín
  • Aroma: ovocné po broskvích, plné a intenzivní
  • Tělo: plné, krémové
  • Kyselost: živá, ovocná, sladká