Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace
  • Moka

    • Japonská společnost Hario, výrobce dnes nejznámějších driperů V 60, vznikla ve 20. letech minulého století. Původně se zabývala produkcí skleněných výrobků pro fyzikální a chemický průmysl. První dripery se v její výrobně postupně objevovaly od poloviny století. Driper nabízí snadný způsob domácí přípravy velmi jemné, svěží filtrované kávy. Kromě standardní keramické verze jsou dostupné také skleněné, plastové, kovové atp.
    • Jemná a svěží chuť
    • Nejčistší příprava
    • Má to styl
    • Možnost experimentovat
    • Vhodné i pro začátečníky
  • Používáme 15 g hrubě namleté kávy, papírový filtr a 250 ml vody ohřáté na 95 °C.
  • Jak na to?

    • 1.
      Vložte papírový filtr do dripu
    • 2.
      Filtr propláchněte horkou vodu
      (aby se vytratila papírová chuť)
    • 3.
      Nasypte kávu
    • 4.
      Kávu zalijte 35 ml horké vody a počkejte 15 vteřin
    • 5.
      Pomalu dolévejte krouživými pohyby horkou vodu, káva protéká do připravené konvičky
    • 6.
      Celá extrakce přes filtr by měla trvat
      2-3 minuty
  • (stáhnout návod v pdf)