Používáme cookies, abychom mohli naše stránky a služby upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Souhlasím Další informace

káva s příběhem
Registrace
  • Džezva

    • Džezva je jedna z nejstarších, ale v našich domácnostech také nejméně rozšířených příprav kávy. Káva z džezvy je nejvíce rozšířená v arabských zemích, kde se setkáme s názvem cezve či ibrik. Tradičně je džezva měděná, uvnitř pocínovaná a zahřívá se v horkém písku. Výsledkem přípravy v džezvě je silná káva. Často se pro dosáhnutí tradiční chuti používá káva s kardamomem a třtinový cukr.
    • Rituál
    • Krásná nádoba
    • Silná netradiční chuť
    • Závan Orientu
    • Pro hravé povahy
  • Použijeme 17 g velmi jemně namleté kávy a 240 ml vody ohřáté na 96 - 97 °C.
  • Jak na to?

    • 1.
      Nasypte ½ lžíčky cukru, s trochou vody nechte zkaramelizovat
    • 2.
      Zalijte čerstvou studenou vodou
    • 3.
      Nasypte kávu do džezvy
    • 4.
      Promíchejte
    • 5.
      Až vypění, odstavte. Proces 3x opakujte
    • 6.
      Rozlijte do předehřátých šálků
  • (stáhnout návod v pdf)